Міжнародний день біологічного різноманіття

Щорічно 22 травня ми відзначаємо Міжнародний день біологічного різноманіття. Цьогорічна тема - «Будь частиною Плану», запрошуємо усіх взяти участь у збереженні нашої планети.

Сучасний світ все більше звертає увагу на важливість збереження природного середовища. Незважаючи на технічний прогрес, ми залишаємося повністю залежними від здорових та життєздатних екосистем, що забезпечують нас водою, їжею, ліками, одягом, паливом, укриттям та енергією.

У грудні 2022 року міжнародна спільнота об'єдналася задля прийняття Глобальної рамкової програми біологічного різноманіття Куньмін-Монреаль, відомої як План біологічного різноманіття. Ця програма передбачає конкретні заходи для зупинення втрат біорізноманіття до 2050 року.

Тема цьогорічного Дня біологічного різноманіття закликає уряди, корінні народи, місцеві громади, неурядові організації, законодавців, бізнес і окремих осіб активно підтримувати реалізацію Плану біологічного різноманіття.

Конвенція про біологічне різноманіття (CBD), яка є ключовим міжнародним інструментом для сталого розвитку, наголошує на важливості колективних зусиль у збереженні біологічного різноманіття. Кожен з нас має свою роль і може бути частиною цього важливого процесу, підтримуючи кампанію #PartOfThePlan. Цьогорічне святкування також спрямоване на підвищення обізнаності напередодні 16го засідання Конференції Сторін Конвенції про біологічне різноманіття (COP 16), яка відбудеться в Колумбії з 21 жовтня до 1 листопада 2024 року.

Запрошуємо всіх долучитися до відзначення Дня біологічного різноманіття, використовуючи промоційні матеріали та поширюючи інформацію про важливість збереження нашої планети.

Будьте частиною Плану і зробіть свій внесок у збереження біологічного різноманіття!