Семінар щодо зміни клімату та переваг використання альтернативних джерел енергії для підвищення енергоефективності в громадських закладах

8 червня 2018 року у Центрі комплексної реабілітації для людей з інвалідністю Мелітопольської міської ради Запорізької області відбувся семінар «Проблематика зміни клімату. Переваги використання альтернативних джерел енергії для підвищення енергоефективності в громадських закладах».

У семінарі взяли участь близько 35 осіб, серед яких представники місцевої влади, громадських організацій, державних установ, лікарі Центру та представники територіальних медичних об`єднань санаторного лікування з м. Києва.

Привітали учасників семінару Заступник міського голови м. Мелітополь Іван Федоров, Національний координатор Програми малих грантів (ПМГ) ПРООН/ГЕФ  Світлана Нігородова та Керівник Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Тетяна Чорна. Також, Заступник мера виразив подяку Програмі розвитку ООН в Україні та наголосив на ефективності впровадження грантових проектів ПРООН/ГЕФ ПМГ в Запорізькій області. Експерт ПРООН/ГЕФ ПМГ Володимир Ширяєв презентував досягнення програми в просуванні низьковуглецевих технологій, альтернативних джерел енергії та супутніх переваг в Запорізькій області та інших регіонах України. Керівником Центру було проведено екскурсію по відділеннях, продемонстровано щойно встановлені енергоощадні технології та обговорено питання з організації відділень реабілітації для дітей з інвалідністю в умовах санаторного лікування.

Семінар проведено в рамках грантового проекту «Підвищення енергоефективності громадських будівель через встановлення сонячних батарей в невеликих містах України», що впроваджується за фінансування Проекту ПРООН/ГЕФ «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО» та за адміністрування ПРООН/ГЕФ ПМГ.