Кращі практики ГЕФ ПМГ в Україні щодо залучення молоді були представлені на 9-й Міністерській конференції «Довкілля для Європи» 2022 у Нікосії, Кіпр

1000 учасників, понад 50 країн і 20 міністрів навколишнього середовища та освіти. Це була дев’ята Міністерська конференція «Довкілля для Європи» 2022 року в Нікосії, Кіпр. Подія, яка трансформує та визначає політику зеленої економіки, сталого розвитку інфраструктури та туризму, а також освіти для сталого розвитку регіону.
Команда ГЕФ ПМГ в Україні надала підтримку у підготовці виставки про освіту в умовах війни в Україні у співпраці з Партнерською мережею "Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні". Основним завданням виставки було привернути увагу громадськості до досягнень і викликів освітньої галузі, в тому числі ОСР.
Під час конференції стартувала краудфандингова кампанія SAVEducation в Ірпіні. Головна мета кампанії – забезпечити безпечну та якісну освіту українських школярів. Кампанія проходить за підтримки ГЕФ ПМГ Україна, Ірпінської міської ради, Мережі ОСР в Україні та реалізується ГО «Жінки та діти України – наше майбутнє».
Під час додаткового заходу, присвяченого презентації публікації «Молодь та ОСР», пані Валентина Кириченко представила найкращі практики залучення молоді до ОСР через Інноваційну програму «Молодь та Зміна Клімату», яка реалізується через ГЕФ ПМГ в Україні. Крім того, вона стала учасником панелі та доповідачем на паралельному заході, присвяченому загальноінституційному підходу у освіті.
Конференція стала регіональною платформою для обміну знаннями, досвідом та кращими практиками.