Друга міжнародна науково-практична конференція «Проблеми екології та еволюції екосистем в умовах трансформованого середовища»

11-12 жовтня в місті Чернігів пройшла друга міжнародна науково-практична конференція «Проблеми екології та еволюції екосистем в умовах трансформованого середовища». До участі долучилось близько 50-ти учасників, серед яких науковці, співробітники національних парків та заповідників, представники громадських організацій та ін.

Конференція розпочалась на території Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, а на наступний день була організована поїздка до Мезинського національного природного парку. Також, була організована виставка, до якої долучились представники Програми малих грантів. З метою поширення кращих практик було презентовано продукцію виготовлену в рамках проектів ПМГ та запрошено громадськість долучитися до звітності про виконання Стратегії ЄЕК ООН з питань освіти в інтересах сталого розвитку.

На конференції працювало декілька секцій, на яких учасники мали змогу виступити з доповідями на різні теми, серед них історія вивчення біорізноманіття та ландшафтів, структурно-функціональна організація біосистем та їх адаптація до умов трансформованого навколишнього середовища, теоретичні та практичні засади збереження й раціонального використання біотичного та ландшафтного різноманіття, сучасний стан інтродукційних рослин, озеленення населених пунктів, сучасні проблеми агроекології, еколого-освітні, еколого-етичні проблеми в системі освіти, культури та виховання. За результатами конференції учасники отримали сертифікати та примірники надрукованих збірників тезисів.