Підвищення енергоефективності та покращення санітарних умов у сільській амбулаторії

Громадська Організація "Екологічні технології" за підтримки Програми малих грантів ПРООН-ГЕФ впровадила кліматичний проект в селі Короваї Гребінківського району Полтавської області. Проект спрямований на забезпечення чистої води, сучасних санітарних умов та ефективного тепла для місцевої амбулаторії. Проект також включав в себе ініціативи, спрямовані на сталий розвиток, екологічну освіту та підтримку уразливих груп населення.

Забезпечення чистої води та санітарії:

Першочергово було необхідно  поліпшити умови надання медичних послуг та забезпечити комфорт для місцевого населення. Здійснено монтаж труб та підключення до мережі водопостачання, а також встановлено сучасний санітарний блок, включаючи туалет, душ, умивальник та бойлер. Також важливою частиною проекту стало створення ефективної системи каналізації для забезпечення екологічно чистого санітарного середовища в амбулаторії села. Також  команда проекту забезпечила покращення енергоефективності будівлі амбулаторії. Таким чином, проведено роботи по заміні дерев'яних вікон на метало-пластикові, що сприяло підвищенню теплозбереження та створенню більш комфортних умов для перебування. 

Енергоефективна освіта для громади:

Проект не обмежувався лише технічними аспектами. Команда проекту організувала та випустила брошури про енергоефективне та раціональне використання електроенергії для місцевих мешканців. Ці матеріали стали частиною ініціативи з підвищення екологічної свідомості в громаді та сприяння сталому розвитку. Також команда проекту взяла участь у ряді інших заходів, орієнтованих на сталий розвиток, інклюзію, збереження довкілля, відновлення та підтримку осіб, які постраждали внаслідок війни.

Проект впроваджений ГО "Екологічні технології" за підтримки Програми малих грантів ПРООН-ГЕФ  є прикладом того, як інтегровані підходи можуть суттєво поліпшити життя громад та забезпечити їм не тільки сучасні умови життя, але й стимулювати сталий розвиток та взаємоповагу всіх членів громади.