Навчальний вебінар «Питання зміни клімату: чому його популярність набирає обертів? Міжнародний контекст та актуальність для України»

12 березня 2021 року талановита молодь, що має інтерес до питання зміни клімату, мала нагоду долучитися до навчального вебінару «Питання зміни клімату: чому його популярність набирає обертів? Міжнародний контекст та актуальність для України».

Програма вебінару складалася з трьох основних частин. Вступна частина включала вивчення передумов та наслідків зміни клімату. Основна частина була присвячена міжнародній політиці, що спрямована на протидію зміні клімату, включаючи огляд основних міжнародних угод: Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, Кіотського протоколу, Дохійської поправки до Кіотського протоколу та Паризької угоди. Перші дві частини представила експертка з питань зміни клімату, авторка Методики Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату та голова Молодіжної дорадчої групи ГЕФ ПМГ Олександра Колмогорцева. В фінальній частині відбулося інтерв’ю з автором Методики Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату, технічним директором Центру ресурсоефективного та чистого виробництва Костянтином Тадлею.

Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України, Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, а також молоді фахівці, активісти та представники громадських організацій та міжнародних проектів екологічного спрямування виявили інтерес до вивчення впливу зміни клімату на суспільство та взяли активну участь у обговоренні. Загалом у вебінарі взяли участь близько 40 учасників.

Вебінар проведено в рамках грантового проекту ГЕФ ПМГ «Молодь в дії! Розбудова спроможності та партнерств задля ефективного залучення молоді до кліматичних рішень», що впроваджується БО «Центр громадянської освіти».

Усі бажаючі, які не змогли взяти участь у вебінарі, можуть ознайомитися з презентацією.