Навчальна програма «Молодіжне лідерство та сталий розвиток громад»

13-15 жовтня в м. Гоф в Німеччині відбулася Навчальна програма «Молодіжне лідерство та сталий розвиток громад», яка була організована Партнерською мережею організацій громадянського суспільства Програми малих грантів ПРООН-ГЕФ за підтримки Баварського територіального агентства з охорони довкілля та ПМГ ПРООН-ГЕФ.

10 місцевих молодіжних лідерів, серед яких голови громадських організацій, молоді фахвці в сфері захисту довкілля та представники місцевої влади, мали унікальну можливість перейняти досвід у колег з Баварії. Тематика навчальної програми охоплювала такі основні напрямки:

 

  • низьковуглецеві енергетичні технології: відновлювані джерела енергії та енергоефективні рішення, інноваційне зелене та стале виробництво;
  • розумне використання природних ресурсів: відповідальне споживання та виробництво;
  • управління відходами та переробка відходів;
  • екологічно чисті рішення для громад;
  • управління водними ресурсами та очищення води;
  • інші сталі інфраструктурні рішення.

Під час навчання учасники отримали нові професійні знання та навички з питань захисту довкілля та сталого розвитку громад; вивчили передовий досвід, інноваційні підходи та сталі технологічні рішення; удосконалити аналітичні та управлінські навики; поділилися своїм досвідом та вивчили кращі практики; отримали сертифікат про підвищення рівня кваліфікації від Баварського територіального агентства з охорони довкілля.

Щиро дякуємо Баварському територіальному агентству з охорони довкілля за організаційну підтримку та проведення заходу та сподіваємося, що нові знання та досвід будуть ефективно використані молодими спеціалістами задля забезпечення сталого розвитку на рівні громад.