ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні тенденції розвитку галузі землеробства: проблеми та шляхи їх вирішення"

3-4 червня 2021 року пройшла ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні тенденції розвитку галузі землеробства: проблеми та шляхи їх вирішення" на базі Поліського національного університету за підтримки Програми малих грантів ПРООН-ГЕФ спільно з Мережею ОГС «Зелена Житомирщина». З вітальним словом до учасників конференції звернулися: Олег СКИДАН, ректор університету, д.е.н., професор, Людмила РОМАНЧУК, проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку, д.с.-г.н., професор, Сергій ЖУРАВЕЛЬ, завідувач кафедри ґрунтознавства та землеробства, к.с.-г.н., доцент. В пленарному засіданні виступили науковці Поліського університету, а також фахівці з Інституту прикладної біотехнології (група компаній "БТУ-Центр"), Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Мелітополь, Національного університету "Києво-Могилянської академії", ЛКП "Зелене місто" Львівської міської ради, Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України, ГО «Асоціації фермерів та приватних землевласників України в Житомирській області», Мережі ОГС "Зелена Житомирщина", ГО "Розвиток та партнерство", фермери Запорізької області та інші.

Завдяки можливостям платформи ZOOM до роботи конференції долучилися фахівці з різних куточків України та зарубіжних держав, зокрема Польщі та Швеції. Конференція об’єднала більше 40 колективних праць наукового та практичного змісту - це близько 147 чоловік, науковців, практиків, аспірантів, наукових співробітників дослідних установ, громадських діячів та фермерів, результати яких опубліковані та видані у вигляді наукового збірника, обсягом 140 сторінок.

Напрямками для обговорення стали питання:

  • проблеми та перспективи розвитку землеробства України та світу; органічні технології виробництва в галузі агрономії;
  • інноваційні технології в рослинництві;
  • екологічні проблеми землеробства;
  • природоохоронний захист рослин;
  • сучасні методи та способи їх вирішення;
  • використання аерозйомки для вирішення геодезичних та землевпорядних завдань.

4 червня 2021 року в рамках конференції відбулись робочі зустрічі. Учасники відвідали музей ґрунтів і мінералів Поліського національного університету, де були представлені експозиції гірських порід, мінералів та основних видів ґрунтів Житомирщини. Цікаву і змістовну екскурсію визначними місцями міста Житомир провів Геннадій МАХОРІН, кандидат історичних наук, доцент Поліського університету, залишивши у гостів конференції приємні враження про місто.

Перегляну запис Zoom можна тут