ГЕФ ПМГ на Глобальному кліматичному самміті ООН

Більше ніж 25,000 представників державної та місцевої влади, екологічних ініціатив, науковців та підприємців зібрались для обговорення питань зміни клімату та напрацювання шляхів їх вирішення на кліматичному самміті ООН СОР25.

Ця глобальна подія триває з 2 по 13 грудня 2019 року в Мадриді, Іспанія, та покликана визначити наступні важливі кроки у боротьбі із зміною клімату. Після обговорення імплементації Паризької угоди на попередньому самміті COP24, що відбувся у Польщі минулого року необхідним є завершення декількох питань щодо повної операціоналізації Паризької угоди про зміну клімату. Крім того, конференція сформує стратегію починаючи з 2020 року, зобов'язуючи країни подавати оновлені національні плани дій щодо зміни клімату. Важливі заходи щодо боротьби із зміною клімату будуть спрямовані на сфери, включаючи фінанси, прозорість дій, ліси та сільське господарство, технології, розбудову потенціалу, втрати та збитки, корінні народи, міста, океани та гендер.

Крім того, Глобальний екологічний фонд (GEF) відіграватиме центральну роль на COP25 у наданні допомоги в просуванні переговорів з таких питань, як фінанси та технології, та висвітлення прикладів дій в боротьбі із зміною клімату. Вперше ГЕФ ділить спеціалізований павільйон із Зеленим кліматичним фондом (Green Climate Fund), що посилює важливість спільної роботи над вирішенням кліматичної кризи та допомагу країнам, що розвиваються, реалізувати свої кліматичні амбіції.

Крім того, сьогодні, 6 грудня, Програма малих грантів долучилась до самміту, презентуючи результати Конкурсу кліматичних відео-робіт молоді. Інтерактивна дискусійна панель включала такі теми як роль молоді в місцевих громадах, можливості залучення молоді в боротьбу із зміною клімату на місцевому та глобальному рівнях, роль агенцій ООН в підтримці та залученні молоді у напрацювання та виконання національних планів дій в сфері клімату. 

Більше інформації про глобальний кліматичний самміт ООН та корисні матеріали можна знайти на сторінці події за посиланням - https://unfccc.int/cop25