Акція "Сільські жінки для дітей Покровська"

26 квітня 2021 року в Навчально-виховному комплексі №1 міста Покровськ відбулася соціально-екологічна акція "Сільські жінки для дітей Покровська". В рамках акції проходила презентація останніх міжнародних та національних тенденцій, концепцій та планів, кращих практик процесу "Освіта в інтересах сталого розвитку", продемонстровано практичні інструменти, зокрема екологічні та інтерактивні ігри для молоді, які отримали високу оцінку експертів міжнародної ініціативи Європейської економічної комісії ООН "Освіта в інтересах сталого розвитку", а також відбулася передача інформаційно-просвітницьких матеріалів учителям та  навчальним закладам міста Покровська. Також, під час заходу було передано набори  для укріплення імунітету та здоров'я дітям пільгових категорій НВК №1 м. Покровськ, що є вкрай важливим в складних умовах світової пандемії коронавірусу.

З 2005 року міністри охорони навколишнього середовища та освіти держав-членів Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН прийняли Стратегію освіти для сталого розвитку. Мета даної Стратегії полягає в заохоченні держав - членів ЄЕК ООН до розвитку і включенню освіти для сталого розвитку в свої системи формальної освіти в рамках всіх відповідних навчальних дисциплін, а також неформальної і інформальної (спонтанної, побічної освіти, що набувається з життєвим досвідом особи) освіти. Україна приєдналася до 55-ти країн, які підписали документ ООН "Стратегія освіти для стійкого розвитку". Започаткована ЄЕК ООН ініціатива "Освіта в інтересах сталого розвитку", підтримується Україною, зокрема Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. Партнерська мережа "Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні" більше, ніж 10 років показує гарні результати. Протягом цього часу було розроблено багато інформаційно-просвітницьких матеріалів, в т.ч. екологічні ігри, проведено семінари, тренінги тощо.

Організаторами семінару є Громадська організація "Розвиток та партнерство" спільно з Партнерською мережею "Освіта в інтересах сталого розвитку". Захід відбувається за підтримки Програми малих грантів Програми розвитку ООН та Глобального екологічного фонду, Міжнародного фонду "Відродження", Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Мережі організацій громадянського суспільства "Зелена Житомирщина".